Prairie Fire

Whisky
Tabasco

Något som folk av oförklarlig anledning ofta säger om groggar är ”Det var ju go’, man känner ju nästan inte spriten alls”. Om prairie fire säger många det senare, och få det första.

Prairie fire är en minigrogg som finns i lika många varianter som det finns sorters starksprit. Originalet lär dock varit just med whiskey. Enligt ryktet ursprungligen en bestraffning för ett förlorad vad. Ett sätt att garanterat få i sig en prairie fire är att med en kompis slå vad om att man kan dricka en.

Jocke: Om man bortser från den brinnande känslan i munnen så är själva smaken i sig helt ok. Framför allt är den väldigt rolig.

Henrik: Om nån skulle ge mig den här på en fest så skulle jag nog dricka den. I alla fall en gång. Det här är en värd minigrogg.

Rasmus: Jag vet inte om whiskyn gör så stor skillnad egentligen. Om jag ska vara ärlig så tror jag den hade blivit riktigt god om ma körde whisky med bara några stänk tabasco, och inte 50/50 som vi hade.

Groggbloggen vill tacka Jocke och Henrik, kända från podden 92 Goda Groggar, för att Groggbloggen fick vara med och podda med dem. Hör hela avsnittet här.

Podtipset: 92 Goda Groggar

Det sjukaste har hänt. Två galenpannor håller i detta nu på att podda sig igenom hela Groggbloggens Groggpraktika. En grogg per avsnitt. Och i det senaste avsnittet är Groggbloggen inbjuden gäst, i podden som alltså bygger på Groggbloggen, och i den podden recenserade vi groggen ovan, som nu alltså publicerats på Groggbloggen. Allt känns mycket meta, och lite förvirrande. Hur som, lyssna och förvirras här:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *