Punschpunch

Punsch
Vatten

Från David Wondrichs Punch: ”Outside of Indonesia, where it’s mostly drunk straight or mixed with soda pop, the most common use for Batavia arrack these days is in something called Swedish Punch, an achingly sweet, slightly citrusy, low-proof, arrack-based liqueur that seems to have been originally designed as a sort of Arrack Punch concentrate.” Men då så, då är det ju bara att blanda med vatten. Blandsaft för vuxna!

Rasmus: Över all förväntan! Faktiskt. Punsch har alltid varit i sötaste laget för mig. Men blandat 50/50 med vatten så blir det en komplex (men fortfarande ganska söt) dryck, som funkar utmärkt!

Juan: It reminds me of sweet Rum mixes, but drier, which makes it nicer. After being told the back history by Rasmus, it also gives me this feeling of ruthless colonial proto-capitalism from the East Indian Company, which is also nice. (Vi skulle nog aldrig fått pusch om det inte vore för att ostindiska kompanier fraktade det från Indonesien under 1600 till 1700-talet. reds. anm. )

Groggbloggen wish to thank Juan González-Vallinas, scientist, for being guest grogger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *