Whisky
Lime coordial
Whiskey sour är en klassiker som med fördel görs med fin bourbon, råpressad limejuice, drinksirap och ett stänk äggvita. Men den kan även göras med fulwhiskyn i köksskåpet och ett rågat mått Rose’s lime. Gissa vilken version groggbloggen väljer…
Maria: Lite mildare och snälla än en ”vanlig” whiskey sour. Alkoholstark men sötsliskig! :)
Jennie: Potent! Jag var inte alls beredd på att den skulle hugga till som den gjorde.
Jacob: Positivt överraskad, smakar som en bra sour!
Rasmus: Rose’s Lime ftw! Om man vill ha en helkväll med Rose’s Lime kör man Gimlet till fördrink och whiskey sour som nattfösare.
Groggbloggen tackar Maria Bååth, brödintolerant glutenbloggare (Glutenfria Stina), Jennie Forsberg, retorös matakademiker, Jacob Everhed, arketypisk arkitektstudent, för gästgroggandet.
Det här är i särklass den bästa bloggen som någonsin existerat. Fann den genom det obligatoriska helg googlandet på ”bästa groggen”. Svaren jag funnit på denna blogg är garanterat fler än frågorna jag kom hit med.
Ha! Du är en av de få som upptäckt den :) Välkommen!