Confederate Highball

Southern Comfort
Sodavatten

Engelskan har ingen direkt översättning av det som på svenska benämns grogg, men det ord som kommer närmas är Highball. Här en highball som Southern Comfort-företaget försökte lansera tidigt 50-tal.

confederate_highball

Southern Comfort är en starklikör som har sina rötter i New Oreans och det är väl just sina sydstatsrötter företaget alluderade till när de tidigt 50-tal försökte lansera the Confederate Highball. Enligt Groggbloggens undersökningar så puffades det främst för denna grogg i bildmagasinet Life. Här är en festlig annons från 1953 (klicka för större bild):

 southern_comfort_advertisement_Life_1953

De försökte också lansera drinken Rebel on the Rocks vilken bestod av Southern Comfort. Punkt.

Det verkar ha satsats mest på annonserna i Life, för när vi hittar annonser från dagspressen (här från The Pittsburgh Press 1952) så refererar de till annonserna i Life:

confederate_highball_pittsburgh_pressConfederate Highballs tid i ramljuset blev dock kort, och Groggbloggen har inte kunnat hitta några nutida referenser till groggen. Chansen att den återupplivas av Southern Comfort-företaget är nog också ganska liten då Sydstatsflaggan har dalat lite i popularitet senaste tiden

Henning: En välsmakande, fruktig, men ändå mogen smak.

Rasmus: En mogen, men blaskig smak. Problemet är att om man har i för lite Comfort smakar det blaskigt, men tar man i mer Comfort så smakar det just för mycket Southern Comfort, och det är ju inte gott Bättre då med en Skarlätt Ohära.

Groggbloggen tackar Henning Hansen, antikvariatsbokhandlare och nybliven kolonilottsägare, för gästgroggandet.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *