Root of All Evil

Absint
Root beer

Inte för den räddhågsne men väl för den dumdristige. Här blandas det värsta från spritvärlden med det värsta från läskeblasklandet till en grogg som är ren ondska.

root_of_all_evil

 

Absint är ju sedan länge förknippat med galenskap, ondska och Franska konstnärer, men root beer är kanske inte ett lika känt fenomen. Root beer var från början en sorts svagdricka som bryggdes tillsammans med örter och rötter, och roten som gav drycken sin karakteristiska smak var sassafrassroten. Nu visade det sig att sassafrassrot var smått canerogent (eeevil!) så modern root beer smaksätts nu oftast med ett syntetiskt alternativ. Om du aldrig har druckit root beer så är det svårt att beskriva smaken, men ord som används är Jenka, bamsetandkräm och julmust on speed.

Rasmus: Här kommer alla smakerna på en och samma gång. Spännande! Men det är svårt att komma ifrån känslan av att man blandade allt i spritskåpet

Katten Stina: What the mjau?!

Det här är del ett av fyra i Grogg Americana, en serie av groggar där Groggbloggen utforskar blannevann från landet i väst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *