Planter’s Punch

Mörk rom
Citronläsk

Trots att alla är överens om att planter’s punch är en klassisk drink så är ingen överens om hur den ska blandas. Vissa säger att både ananas och apelsinjuice passar i, men originalet var troligtvis bara citronjuice blandad med socker och vatten. Då förvirringen redan är total så kan det i alla fall inte bli värre när nu Groggbloggen lanserar sin egen version av Planter’s punch!

Rasmus: Denna version av planter’s punch är både lättblandad, smaskig och lättblandad.  Den har också fördelen att den håller sig nära originalreceptet som föreskrev vatten, citronjuice och socker, men med citronläsk blir den ju lättare att blanda till! Det är säkert så att det skulle bli godare med färskpressad citronjuice, men nämnde jag att den här versionen var lättblandad?

Boktipset: Groggar och andra långa drinkar

Jonny Pålsson har skrivit en trevlig liten bok som handlar ömsom om grogg (så som planter’s punch) och ömsom om mer avancerade blanddrycker. Enligt Groggbloggens efterforskningar utgör denna bok 33.3% av alla svenska böcker som explicit nämner grogg i titeln (de två andra är Morbergs Grogg, drinkar och cocktails och Groggbloggens egen En Liten Groggpraktika). Groggar och andra långa drinkar verkar inte vara i tryck längre, men går att hitta på välsorterade antikvariat.

En reaktion på “Planter’s Punch

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *