Syttende Mai Tai

Rom
Ananasläsk

Oskar Syltes Ananasbrus såg den Norska solens ljus 1929 och är idag en ikonisk Norsk läsk. Rom kommer inte från Norge, men kommer ibland till Norge, vilket logiskt sett gör denna grogg teoretiskt möjlig.

syttende_mai_tai

Observera att denna grogg har halvmycket att göra med drinken Mai Tai. Visst innehåller en Mai Tai rom, och ibland även ananasjuice, men om vi ska vara ärliga så var det mest det festliga namnet som lockade här

Rasmus: Man kan nog svepa både en eller flera sådanahär om man ska gå runt på stan och vifta på Norska flaggan hela dagen.

Samuel: Den var väldigt god, rekommenderas starkt!

Detta är del fyra av Nationalgroggar, en serie groggar inspirerade av virken och blannevann med anknytning till specifika länder. Tidigare Nationalgroggar var Absolut Borsjtj, Dansk Skalle och Scottish Pride. Groggbloggen tackar Samuel Alvin, födelsedagsgris, för gästgroggandet. Groggbloggen tackar också Jenny Arnling Bååth, doktorand i industriell bioteknik, för att hon tog med sig en flaska Ananasbrus från en fältresa i grannlandet.

3 reaktion på “Syttende Mai Tai

  1. Rasmus Inläggsförfattare

   Äntligen någon som sett igenom den skenbart banala ytan och som uppskattar groggbloggen för den postmoderna kritik av Svensk dryckeskultur som den faktiskt är.

   Svara
 1. Yourhighness

  Nice :-) Kör vidare på billig sprit och iskallt groggvirke. Efter att ha provat ut den optimala grosshandlargroggen inhandlades ett styck Barracuda. Den ihop med Vasabryggarnas ananasläsk(den enda jag hittade) blev riktigt lyckad.

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *